Младата гвардия на Черно море Тича изнесе много силен мач срещу

...
Младата гвардия на Черно море Тича изнесе много силен мач срещу
Коментари Харесай

Треньорът на юношите в Черно море Тича: Пред младите има бляскаво бъдеще

Младата армия на Черно море Тича изнесе доста мощен мач против Балкан в събота вечер в 3-ия кръг на НБЛ. Заради възбраната за картотекиране на новопривлечените състезатели, Дарин Великов в следващ мач трябваше да гласоподава доверие на голобрадите момчета, множеството от които за първи път този сезон се сблъскват с мъжкия баскетбол.

Срещу звездния отбор на Балкан, който кръг по-рано се бе справил с Лукойл, излязоха Явор Цанев, Цветан Савов, Александър Стойков, Мартин Стефанов, Кристиян Кръстев, Михаил Молдов, Александър Кръстев и Петър Христов, предвождани от единствените двама опитни в отбора Веселин Георгиев и Венелин Христов. За този мач заради контузия отсъства Мартин Коцев.

За един един човек  в публиката този мач бе още по-специален, защото той дружно с Владо Маринов-Елвиса е персонален треньор в юношеския отбор до 19 години  на тези толкоз млади състезатели.

Ето какво показа за тях Кирил Петров:
„ Всички тези момчета са от юношеския ни тим до 19 години. Двама от тях са родени през 2001-а, а останалите през  2000-а година.  Това демонстрира, че пред тях има едно блестящо бъдеще. Всичко зависи от труда, който положат и шанса, който ще получават за в бъдеще. При всички случаи, фактът, че играят в този момент в представителния отбор е в техен плюс. Усещат атмосферата и класата, с която се играе мъжки баскетбол. Така имат едно мислено по какъв начин би трябвало да се работи и какво ги чака за в бъдеще “. 

На въпроса, в случай че съвпаднат идните мачове на юношите старша възраст като дни с тези на представителния отбор, по какъв начин ще се действа с въпросните състезатели, Петров отговори: „ В момента тъкмо това се взема решение във федерацията. Да не съответстват мачовете. Другите тимове също играят за мъжете в " А " група, която е в неделя. Някой от тези момчета играят и в НБЛ. Така че вид, който виждам аз, е мачовете евентуално да се играят през седмицата “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР